Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2002-03-10
English version
 

Book cover, Creating the Garrison Fly Rod

Creating the Garrison Fly Rod

  Alla spöbyggare av den gamla skolan är borta. Den kanske mest berömda av dem alla är Everett Garrison. Inga andra fiskeprodukter är omgivna av samma magi som hans spön.. Många amatörbyggare har börjat sin bana tack vare Garrisons bok, "A Masters Guide to Building a Bamboo fly Rod" utgiven 1977. Hoagy B Carmichael var medförfattare.

  Medlemmarna i The Anglers Club i New York har starkt bidragit till att bevara arvet från Gary. År 1973, två år före Garrys bortgång, spelades det in en film om mirakelbyggaren. Givetvis var det Hoagy B Carmichel som låg bakom även det projektet. Carmichael var producent och arbetade tillsammans med Bill Wheatley. Smalfilmen blev video och finns återigen i handeln efter att ha varit borta från marknaden under en lång period.

  Videon är definitivt något att ha i hyllan för den som har läst boken. För de som har läst boken och dessutom bygger sina egna spön är det en synnerligen stimulerande upplevelse att se hur mästaren själv arbetade. Det är inte en fråga om att välja boken eller filmen för den som står i begrepp att börja bygga sina egna canespön. Det är båda som gäller. Filmen är inte någon direkt handledning i hur man bygger ett spö men Garys handlag visas på ett föredömligt sätt. Alla handgreppen visas inte på videon, men den är tillräckligt heltäckande för att ge även den som inte har några förkunskaper alls en mycket god inblick i hur ett fiskespö kommer till.

  Störst utbyte av filmen har troligtvis de som bygger i bambu och vill jämföra sitt eget arbetsätt med mästaren själv.

  Dessutom finns några fiskesekvenser från den sagoomspunna Neversink River. Bitvis är filmen ganska mörk eftersom den är filmad i Garys källare men bildkvaliteten är mycket god och fri från gnistor trots åldern.

  Video, VHS . Obs amerikanskt utförande, NTSC. Kräver videomaskin som klarar det!

  40 minuter, amerikanskt språk. Säljs av Darrel Lee, Hollywood, USA. Pris (2002): 47.95 US dollar inklusive flygfrakt. (Ibland kan det tillkomma moms och tullavg.)

© Anders Johannesson / Åmål 2002

 

Välkommen att skicka in recensioner och kommentarer om denna video till oss

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: